Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як дбати про себе та своє тіло

Дата: 11.01.2024 11:11
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Як дбати про себе та своє тіло

    Догляд за собою важливий завжди й для кожного. Всі ми зараз проходимо через травматичний досвід війни, і варто дбати про себе, аби відчувати себе краще фізично, емоційно та психічно

    Регулярні чек-апи організму дозволяють своєчасно виявляти підступні захворювання на ранній стадії розвитку. Чек-ап (від англійського «check-up») - це комплекс медичних оглядів і досліджень, що визначає стан здоров'я людини на поточний період. Іншими словами, це диспансеризація, яку лікарі рекомендують проходити всім без винятку один раз на рік. Багато людей нехтують регулярними оглядами, але саме вони здатні попередити та діагностувати захворювання до того, як воно досягне великих масштабів

    Дбайте про свої шкіру та волосся. Шкіра – найбільший орган нашого тіла, це бар’єр між зовнішнім середовищем і організмом. Тому до догляду за шкірою потрібно ставитися не менш ретельно, ніж за іншими органами нашого тілаРекомендовано застосовувати різні засоби для професійного догляду за волоссям, обличчям та тілом, які потрібні саме вашому типу шкіри та допоможуть вирішити ваші запити.

    Дотримуйтеся водного балансу. Вода бере участь у більшості хімічних реакцій у людському організмі. Завдяки воді належним чином розчиняються вітаміни, вуглеводи та білки, у клітини проникають поживні речовини, а з організму виводяться шлаки. Достатня кількість води допомагає зміцнювати імунну систему, покращує стан шкіри та самопочуття.

    Відвідуйте масаж для оздоровлення та релаксу. Про лікувальні властивості масажу людство знає ще з давніх часів, проте у щоденному вирі подій та справ ми часто не встигаємо виділити час на цей метод терапії та оздоровлення. А дарма! Адже масаж може покращити кровообіг, зміцнити імунітет, покращити стан шкіри та створити психотерапевтичний ефект.

    Здорово харчуйтеся. Яке ж воно, здорове харчування? Це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров’я, попереджає розвиток захворювань та сприяє здоровому довголіттюЛікарі рекомендують приймати їжу 4-5 разів на день невеликими порціями, їсти повільно та ретельно пережовувати. Споживати достатню кількість корисних продуктівовочів, бобових, фруктів, цільних злаків, горіхів, насіння, яєць, нежирного м’яса, риби та молочних і кисломолочних продуктів. Не зловживати смаженим, газованими напоями, цукром та алкоголем. 

    Не нехтуйте порадами психолога. Є ситуації у яких важко впоратися самотужки. Якщо ви відчуваєте підвищену тривожність, піддаєтесь впливу хронічного стресу, відчуваєте емоційний дискомфорт, страждаєте на безсоння та панічні атаки – зверніться до спеціаліста. Кваліфікований лікар допоможе вам у хвилини безсилля та зневіри, надасть фахову консультацію

    Збадьорюйте свої м’язи помірними фізичними навантаженнями. Стретчингце тренування, які спрямовані на покращення загальної здорової гнучкості всього тіла. Регулярні тренування допомагають позбавитися від болей у спині, покращити фізичний та емоційний стан, і вибудувати здорове, гнучке, сильне, та привабливе тіло

    Відвідуйте гарні місця, де відпочиває і душа, і тіло, де ви насолоджуєтесь вишуканою атмосферою, комфортом та відпочинком на природі.

    Спілкуйтеся наживо з близькими та друзями. Міцні дружні зв’язки ефективно допомагають впоратися з хронічним стресом та напругою. Дружня підтримка допомагає та знижує ризик депресії. 

    Дбати про себе досить просто! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь