Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оперативна інформація  щодо захворюваності на грип, ГРВІ  і  COVID -19 по Косівському  районі

Дата: 11.01.2024 11:10
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Оперативна інформація  щодо захворюваності на грип, ГРВІ  і  COVID -19 по Косівському  районі

    В Україні з 2 жовтня 2023 року  розпочався епідсезон ГРВІ 2023-2024рр.  Профільними спеціалістами Косівсько-Верховинського  міжрайонного  відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ »  щотижнево здійснюється постійний моніторинг стану захворюваності на грип, гострі респіраторні вірусні інфекції та COVID -19.

              З початку епідсезону у Косівському районі всього захворіло 1977 осіб, в т. ч. 239 осіб, що мали лабораторно підтверджені випадки COVID-19, серед захворілих  1322 дітей ( в основному школярі), що становить 67 % від усіх захворівшихТакож лабораторно підтверджено 7 випадків захворюваності на грип В і А серед дорослого населення. Було госпіталізовано 193 осіб, в т. ч. 92  дітей. Не зареєстровано летальних випадків внаслідок грипу. Згідно моніторингу захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції серед мешканців Косівського району за поточний тиждень (52-й з 22.12.2023р. по 28.12.2023р.)  захворіло всього 157 осіб  проти  157 випадків за попередній тиждень – у структурі питома вага дітей віком до 17 років склала  58 % - 91 осіб проти 91 захворівших дітей попереднього тижня. Госпіталізовано всього 16 осіб, з них - 5 дітей у порівнянні з попереднім тижнем  -  госпіталізовано 24 осіб, з них 8 дітей.

     По Косівському районі  від початку епідсезону проти грипу вакциновано 247 осіб.

         Найкращий спосіб вберегтися від грипу — щорічна вакцинація. Вакцинуватися проти грипу можна не лише на початку, а й упродовж усього епідсезону. Щеплення проти грипу насамперед потрібно отримати особам з груп ризику: медичним працівникам, вагітним жінкам, дітям від 6 місяців, літнім людям, людям із хронічними захворюваннями.  В закладах охорони здоров’я району  наявна  вакцина від  Covid-19   .  Щеплення можна  отримати безкоштовно.  В аптеках наявні вакцини проти грипу. Тож українці можуть придбати вакцину в аптеці власним коштом і зробити щеплення у закладі охорони здоров’я. Вже зараз на приватному ринку в аптеках українці можуть придбати такі вакцини:

ДЖІСІ ФЛЮ КВАДРИВАЛЕНТ, Корея ; 

ВАКСІГРИП ТЕТРА, Франція.

Це означає, що ці вакцини пройшли реєстрацію та безпечні до використання!

      Нагадаємо, що вакцинація проти грипу не захищатиме від COVID -19 й навпаки.

      Також для профілактики грипу та ГРВІ, COVID -19 варто дотримуватись простих правил:

Уникайте близького контакту з хворим. Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, у яких застуда, нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими людьми, щоб вберегти їх від захворювання. Прикривайте ніс та рот під час кашлю та чхання.

Мийте руки. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.

Намагайтеся не торкатися обличчя. На руках дуже багато мікробів. Коли ви торкаєтесь, збільшуються шанси мікробів потрапити в організм через очі, рот та ніс.

Провітрюйте приміщення. Регулярно провітрюйте приміщення та робіть вологе прибирання. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.

  Бережіть себе, вакцинуйтеся вчасно та будьте здорові.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь