Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Здорове  харчування – це легко.

Дата: 25.12.2023 10:30
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

Здорове  харчування – це легко.

    Здорове харчування - це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров'я, попереджає розвиток захворювань та сприяє здоровому довголіттю та омолодженню.

    Щодня організм людини потребує білків, вуглеводів, жирів, води, вітамінів і мінералів. Достатня кількість кожного з компонентів забезпечує належне функціонування всіх систем органів, підтримує високий рівень енергії, допомагає досягти високої працездатності та активності протягом усього життя.

    Основним правилом щоденного здорового харчування є різноманітністьякщо ви будете постійно харчуватися одним і тим же набором продуктів, то з часом в організмі виникне недостатність певних вітамінів та мікромінералів.

    Якщо дотримуватися режиму харчування — не пропускати основні прийоми їжі та їсти приблизно в один і той самий час щодня, внутрішні процеси відбуватимуться правильно.

    Найкраще під час трапези зосередитися на їжі: відтінках смаку, її текстурі й температурі. Їжте усвідомлено, не поєднуйте споживання їжі з іншими активностями — читанням книги, переглядом телевізора, планшета чи телефона.

    Візьміть за звичку читати склад продуктів на упаковці. Це дієвий спосіб контролювати кількість солі й цукру в раціоніЯкщо ви щодня обідаєте на роботі, а ваша дитина повертається додому ближче до вечора, беріть із собою та давайте дитині ланчбокс, сформований за правилами Тарілки здорового харчування

    Харчуватися правильно нескладно і навіть весело, головне – знати основні правила, м’яко інтегрувати їх у своє життя та їсти в задоволення.

    Рекомендації, які допоможуть:

  • вживати достатню кількість харчових продуктів різного виду: овочів, бобових, фруктів, злаків, насіння, горіхів, яєць, м'яса, риби та молочних продуктів;

  • уникати страв із великим вмістом жиру, солі та цукру;

  • дотримуватися правильного режиму дня і приймати їжу невеликими порціями кілька разів на день; 

  • пити достатньо рідини з низькою калорійністю та обмежити споживання алкоголю;

  • пам'ятати про харчову безпеку. Мити руки перед їжею, дотримуватися чистоти, перевіряти якість і термін придатності продуктів;

  • споживати тільки ту кількість калорій, яка є необхідною для задоволення потреб організму і відповідає віку, статі, способу життя.

    Використовуючи ці рекомендації, змінити харчові звички буде набагато легше.

Лікар з загальної гігієни

 Косівсько-Верховинського міжрайонного відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України»   

                                                    Володимир  БОВИЧ      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь