Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ставлення підлітків до шкідливих звичок

Дата: 07.09.2023 16:18
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Ставлення підлітків до шкідливих звичок

  Серед дітей 14-17 років, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах Івано-Франківської області, з 26.05 по 26.06.2023р. було проведено опитування, на тему: «Ставлення школярів до шкідливих звичок» щодо вживання тютюнових та нікотинових виробів та алкогольних напоїв. 

 Онлайн-анкетування підлітків Прикарпаття було ініційоване Державною установою «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» та проведений у комунікації з Департаментом освіти, науки та молодіжної політики ОВА(ОДА) та відокремленими структурними підрозділами ІФ ОЦКПХ.

    Метою такого дослідження було визначення ставлення школярів підліткового віку Івано-Франківської області та визначення рівня їх стійкості до шкідливих звичок за відповідями на питання, які характеризують їх відношення до проявів та наслідків куріння і вживання алкоголю. Адже толерантно налаштований до цього підліток сьогодні може стати потенційним курцем завтра.

    Серед всіх 1976 школярів області вікової категорії 14-17 років, які прийняли участь у анкетуванні, 1635 учнів( або 82,7%) відповіли, що на час опитування не курять і не вживають алкогольні напої. Тих підлітків, які вже мають досвід вживання тютюнових і нікотинових виробів та алкогольних напоїв, виявилось 161осіб (або 8,2 %). Слід зазначити, що інші 180 (або 9,1%) учасників відмовились відповідати на це питання.

    Найбільша кількість дітей погодилась з висловом, що «Зараз курити і пити алкоголь – це не модно, дорого коштує і веде до проблем у житті», 1782 ( 90,2%) учнів, та з висловом, що «Курити краще не починати, ніж потім кидати», - погодились 1814 (91,8%) підлітків, не згодні – 66 (3,3%).

    Для більшої візуалізації виконано відповідне картування, де в кольоровому спектрі від червоного до зеленого представлено масштаб проблеми в розподілі по ОТГ.

    Зазначені території позначені червоним та жовтогарячим кольором, що відповідає визначенню «дуже низький рівень» (червоний) та «низький рівень» (жовтогарячий) стійкості до шкідливих звичок. Саме з цих територіальних громад необхідно починати заходи по профілактиці виникнення шкідливих звичок вживання тютюнових і нікотинових виробів.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь