Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До дня знань

Дата: 04.09.2023 11:50
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

До дня знань

 

1 вересня – День знань та старту нового навчального року. Це особливий день для всіх учасників освітнього процесу.

Головне управління статистики інформує. На початок 2022/23 навчального року в області налічувалось 589 закладів загальної середньої освіти, з яких 581 – державної та комунальної форм власності, 8 – приватної. Чисельність учнів у закладах загальної середньої освіти області склала 161 тис. осіб. У міській місцевості функціонувало 137 закладів, де навчалося 83,3 тис. учнів, у сільській місцевості  452 заклади та 77,7 тис. учнів.

У 2022 році 15 тис. учнів отримали свідоцтво про здобуття базової загальної середньої освіти, з них 17 осіб склали іспити екстерном; 8,5 тис. – атестат про здобуття повної загальної середньої освіти (з них 118 осіб – екстерном). 

Шкільний навчальний процес в області забезпечували 20,3 тис. учителів (включаючи сумісників), з них 59,2% у сільській місцевості та 40,8%у міській місцевості.

У середньому на один заклад припадало 273 учня та 34 вчителя, по державі в цілому ці показники складали 311 та 31 відповідно.

У 2022 році підготовку кваліфікованих робітників в області здійснювали 20 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, у яких здобували професію 9,9 тис. осіб. Закінчили повний курс навчання протягом року 4,1 тис. учнів (слухачів) закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

У системі освіти області функціонувало 24 самостійні заклади вищої та фахової передвищої освіти, в яких протягом 2022/23 навчального року навчалося 49,8 тис. студентів, з них 1,4 тис. студентів - іноземців.

На початковий цикл навчання до закладів вищої та фахової передвищої освіти у минулому році зараховано 13,6 тис. осіб; випущено – 12,6 тис. фахівців, з них 43,8% складали бакалаври, 30,4% – молодші спеціалісти,  20,7% – магістри та 5,1% – фахові молодші бакалаври.

Підготовку 1061 аспіранта в області здійснювали 6 закладів вищої освіти.

Усім учасникам освітнього процесу бажаємо мати наполегливість у навчанні, цікавість до науки, сил та наснаги, мирного неба та усіх життєвих гараздів! Успіхів у новому навчальному році!

 

Інформація щодо закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти наведена за даними Міністерства освіти і науки України, щодо закладів фахової передвищої та вищої освіти – за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти, наданими ДП «Інфоресурс» Міністерства освіти і науки України.

 

Довідки за телефоном: (0342)79 20 46; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: https://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-ОSVITA.htm

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь