Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Частка області у загальнодержавному експорті товарів

Дата: 23.08.2023 12:37
Кількість переглядів: 60

Частка області у загальнодержавному експорті товарів

 

Головне управління статистики інформує. За I півріччя 2023 року обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Івано-Франківщини становили 307,5 млн.дол. США, імпорту – 253,7 млн.дол., що становить відповідно 74,5% та 71,2% рівня січня–червня 2022 року. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 53,8 млн.дол. СШАI півріччі   2022 року – 41,5 млн.дол.), коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,21.

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти із 103 країн світу, експортні поставки здійснювалися до 80 країн.

У товарній структурі експорту нашого краю найбільшу частку займали машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання (28% експорту області), при чому у порівнянні з січнем–червнем 2022 року обсяг експорту цих товарів збільшився на 14,7%, а також продукти рослинного походження (20%), експортні поставки яких зросли у 2,2 раза. Значними були й обсяги експорту деревини і виробів з деревини (18,2% загальнообласного обсягу), мінеральних продуктів (9,7%), недорогоцінних металів і виробів з них та живих тварин, продуктів тваринного походження (по 4,9%).

У I півріччі поточного року частка Івано-Франківщини у загальнодержавному експорті товарів склала 1,6%. За цим показником область посіла 20 місце серед регіонів країни. За цей період суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності нашого краю було експортовано 81,4% загальнодержавних обсягів музичних інструментів та 46,1% – солі, сірки, землі та каміння. Значними також були поставки міді та виробів з неї (11,8% загальнодержавних обсягів), мила і поверхнево-активних органічних речовин (9,1%), текстильних матеріалів (7,6%), молока та молочних продуктів, яєць птиці, натурального меду (7%), деревини і виробів з деревини (6,9%), електричних машин та інших готових текстильних виробів (по 6,8%).

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2023

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь