Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди 

Дата: 01.08.2023 14:21
Кількість переглядів: 43

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди 

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЄВРОПЕЙСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ ПРИКАРПАТТЯ», ТОВ «ЄВРОПЕЙСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ ПРИКАРПАТТЯ».

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 42894876.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: 77100, Івано-Франківська обл., Галицький             р-н, м. Галич, вул. Н. Вівчаренко, буд.36, +38(093)442-37-65 eecp@ua-eec.com.ua.

Місцезнаходження об’єкта: 78640, Івано-Франківська обл., Косівський р-н, с. Космач,                                 вул. Шевченка, буд. 5а.

Мета отримання дозволу на викиди: отримання офіційного документу, який дає право провадити діяльність на існуючому об'єкті, пов'язану із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Підприємство відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: висновок відсутній, оскільки об’єкт не підпадає під дію статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта: Космацький ліцей імені Омеляна Ковча є закладом середньої освіти, що забезпечує здобуття повного, базового, початкового та дошкільного рівнів середньої освіти. Для здійснення обігріву учбового закладу у зимовий період, на території ліцею передбачена котельня. В приміщенні котельної встановлені два твердопаливних котла Payar КТВ-630, потужністю 630 кВт кожен (джерело викидів №1). В якості палива застосовуються дрова, витрата яких складає 100,0 тонн/рік. Паливо доставляється на майданчик вже підготовленим, оптимального розміру для завантаження в котли.

Відомості щодо викидів та обсягів викидів: на території об’єкта виявлено 1 стаціонарне організоване джерело викидів. Під час експлуатації котлів утворюються наступні обсяги забруднюючих речовин, т/рік: оксиди азоту – 0,246, оксид вуглецю – 0,240, метан – 0,006 речовини у вигляді суспендованих твердих частинок – 0,350, оксид діазоту – 0,005, діоксид вуглецю – 126,714.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання та перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: згідно Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України №108 від 09.03.2006 року заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва та методів керування та перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин, що виконані або/та які потребують виконання для об'єктів третьої групи ступеня впливу на забруднення атмосферного повітря  – не передбачені.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: нормативи граничнодопустимих викидів дотримуються, тому природоохоронні заходи для їх досягнення не передбачені.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: викиди забруднюючих речовин відповідають вимогам Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 27.06.2006 р. №309 та Наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 10.05.2002 р. № 177. 

Зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: можуть надсилатися до Івано-Франківської обласної держадміністрації за адресою: 76015, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, буд. 21, e-mailoda@if.gov.ua, тел. (0342) 55-20-07.

Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дня публікації даного повідомлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь