Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

  29 травня відзначається Всесвітній день здорового травлення

Дата: 31.05.2023 17:03
Кількість переглядів: 25

    Адміністрація Косівсько-Верховинського міжрайонного відділу ДУ   «ІФ ОЦКПХ МОЗ» просить  надрукувати на ваших сайтах інформаційну статтю на тему: «29 травня- Всесвітній день здорового травлення» 

Начальник відділу                                                       Анатолій УЗЮМОВ

 

 

         29 травня відзначається Всесвітній день здорового травлення започаткований у 2004 році з метою підвищення рівня громадської та професійної обізнаності щодо розладів травлення та здорового харчування.

     Система травлення має життєво важливе значення в підтримці здорового і активного способу життя. Шлунково-кишковий тракт містить 80% імунної системи.

   Кожен день разом з їжею в систему травлення потрапляє кілька мільярдів бактерій, тому так важливо стежити за тим, щоб ця система працювала без збоїв.

    За оцінками фахівців, причиною більшості захворювань є неправильне харчування, яке повинно бути регулярним, різноманітним, повноцінним і збалансованим.

    Харчування вагітних жінок значно впливає на плід. Зокрема, дефіцит йоду і фолієвої кислоти у раціоні вагітних може призвести до народження дітей з низькою вагою або вродженими вадами розвитку.

    Недостатній вміст білка, йоду, вітаміну А, фолієвої кислоти, кальцію, заліза при харчуванні новонароджених і дітей раннього віку призводить до затримки розвитку, підвищеного ризику інфекційних захворювань, високого ризику смерті, сліпоти, анемії, неправильної мінералізації кісток.

    Харчування підлітків має задовільняти значні енергетичні потреби організму, пов’язані з бурхливим фізичним розвитком.

    Здорове харчування дорослих дозволяє уникнути розвитку ряду захворювань і зберегти здоров’я навіть у глибокій старості. Недостатнє споживання овочів і фруктів, надлишок жиру в продуктах сприяють розвитку надлишкової маси тіла, гіпертонії, анемії, серцево-судинних захворювань і раку.

 

    Щоб подолати негативні впливи на здоров’я, яке і так страждає від стресу, пов’язаного з війною, варто дбати про своє харчування:

  • використовуйте принцип тарілки здорового харчування;

  • щодня включайте до їжі різноманітні цільнозернові злаки;


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь