Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація

Дата: 04.04.2023 15:45
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Які шкідники та хвороби загрожуватимуть посівам та насадженням у квітні – прогноз спеціалістів Держпродспоживслужби Прикарпаття

 

Погодні умови аномально теплого зимового періоду 2022-2023 років та рання весна внесли свої корективи щодо фітосанітарного стану посівів, угідь та насаджень, сприяли добрій перезимівлі шкідників і збудників хвороб сільськогосподарських культур, що надалі створюватиме потенційну загрозу.

Попередні дані фітосанітарного моніторингу свідчать про незначну загибель комах-фітофагів та задовільний фізіологічний стан переважної більшості тих, що збереглися. Подальший розвиток буде залежати від агрокліматичних умов і захисних міроприємств.

Тому проведення обстеження  сільськогосподарських угідь, посівів та багаторічних насаджень, весняних ґрунтових обстежень на виявлення чисельності шкідливих організмів і їх фізіологічного стану та шкідливості, проведення комплексу весняно-польових робіт в стислі строки і на високому агротехнічному рівні – буде мати вагоме профілактичне і захисне значення.

 

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини підготували детальний прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту основних сільськогосподарських рослин у господарствах області у квітні 2023 року, який можна завантажити за посиланням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь