Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація

Дата: 13.02.2023 11:20
Кількість переглядів: 60

За повідомленням Міністерства охорони здоров’я України в Сполучених Штатах Америки виявлено новий субваріант штаму «Omicron» коронавірусної хвороби COVID-19, відомий як ХВВ.1.5. «Кракен». За оцінкою американського Центру з контролю та профілактики захворювань, вказаний субваріант вже посідає друге місце по поширеності після оригінального підтипу «Омікрон» та становить 40% всіх підтверджених випадків інфікування коронавірусом у США.

У ВООЗ повідомили, що XBB.1.5«Кракен»  вже виявили в 38 країнах, в т.ч. на Європейському континенті.

Днями і в Україні зафіксували перший випадок зараження новим підвидом штаму «Omicron» XBB.1.5 «Кракен». Як повідомляє МОЗ, випадок був зафіксований у Сумській області у особи, яка не пройшла курс вакцинації проти коронавірусу.

Спеціалісти вірусологічної лабораторії ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» продовжують проводити дослідження зразків біоматеріалу на наявність  коронавірусу та інших гострих респіраторних інфекцій.  Також проводиться секвенування з метою визначення поширення конкретних підвидів штаму на території області та України взагалі.

Враховуючи вищевказане, вірусологічна  лабораторія  ДУ «ІФОЦКПХМОЗУ» рекомендує та проведе тестування серед працівників та учбового складу навчальних закладів різних форм власності на виявлення коронавірусу та інших гострих респіраторних інфекцій  на безоплатній  основі.

Прошу провести роз’яснювальну  роботу  серед  працівників та  повідомити  Косівсько-Верховинський  міжрайонний відділ ДУ «ІФОЦКПХМОЗ»  про  кількість  бажаючих  осіб щодо  проведення  тестування на  виявлення  коронавірусу  на  електронну  адресу ses.kosiv@gmail.com   або по телефону 2-14-83.

 

Начальник  відділу                                                  Анатолій  УЗЮМОВ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь