Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація

Дата: 01.02.2023 15:06
Кількість переглядів: 107

Особливості оздоровлення та відпочинку дітей на Прикарпатті в осінньо-зимовий період 2022-2023 років

         

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що після завершенні літньої оздоровчої кампанії 2022 року  4  заклади оздоровлення та відпочинку дітей Прикарпаття продовжили свою роботу, а  саме:

- дитячий заклад санаторного типу лікувально-оздоровчий комплекс «Верховина» (с.м.т.  Верховина»); 

- дитячий заклад санаторного типу лікувально-оздоровчий комплекс «Карпатські зорі» (м.Косів);

- ТзОВ «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Делюкс-Кідс-Карпати» (с.Татарів);

- дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Сонячні Карпати» ПП «Сонячні Карпати» с.Красноїлля Верховинського району.

Вказані заклади призначені для цілорічного функціонування і надалі продовжують надавати послуги  оздоровлення та відпочинку дітям з центральних та східних регіонів України.

Всі ці заклади розташовані у мальовничій гірській місцевості, входять до  державного реєстру майнових об’єктів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в Івано-Франківській області та мають відповідні кваліфікаційні категорії.

Всього  за період з вересня 2022 року до 25 січня 2023 року в дитячих закладах області перебувало 2214 дітей, із них 1420 – оздоровлювались, 794 – відпочивали. Тривалість оздоровчої зміни – 21 день, відпочинкової – 14 днів.

Основним завданням під час проведення оздоровлення дітей є створення для них належних умов для безпечного перебування та харчування. Перебуваючи на оздоровленні  чи відпочинку, діти забезпечені повноцінним  та збалансованим 5-ти разовим харчуванням. Харчування здійснюється відповідно до Постанови КМУ від 24.03.2021 р. 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Згідно з Постановою, відповідальними особами за харчування дітей в закладі,   розробляється 4-х тижневе примірне сезонне меню, яке  погоджується територіальним органом Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

З метою забезпечення дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та якість харчових  продуктів, попередження виникнення спалахів групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь у закладах оздоровлення та відпочинку дітей, які функціонували в  літній період та продовжують свою діяльність протягом цілого року, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській 1 раз в зміну проводяться моніторингові дослідження. 

У ході моніторингу проводиться відбір проб проб питної води за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками. також  відбір готових страв  на бактеріологічне забруднення та змиви з обладнання, одягу та рук працівників.

В області під час проведення оздоровлення дітей в осінньо-зимовий період 2022 - 2023 років спалахи групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь не реєструвалися.

Нагадуємо керівникам (засновникам) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, що необхідно завчасно звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з питань погодження примірного сезонного меню та переліку постачальників харчових продуктів, проведення обстеження закладів стосовно визначення їх готовності до прийому дітей.

З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя власникам (керівникам) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку під час підготовки до проведення оздоровчого сезону необхідно:

- провести необхідну підготовку закладів до прийому дітей у відповідності до вимог санітарних норм і правил, звернувши увагу на умови перебування дітей, стан водопровідних та каналізаційних мереж, організацію харчування, медичного забезпечення та облаштування укриття;

- вжити заходів щодо забезпечення безперебійного постачання якісних і безпечних харчових продуктів та продовольчої сировини для забезпечення належного харчування дітей;

- вжити заходів щодо підготовки та підбору кваліфікованого персоналу харчоблоку із досвідом роботи та відповідною освітою;

- укомплектувати штати кваліфікованими педагогічними, медичними працівниками та не допускати до роботи працівників, які не пройшли обов’язкові медичні огляди;

- вжити заходів щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, а також дитячого травматизму.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь