Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація

Дата: 08.12.2022 11:14
Кількість переглядів: 136

5 грудня – День працівників статистики

 

У важкий для країни час органи державної статистики продовжують виконання покладених на них завдань. Головним пріоритетом української національної статистичної системи як на даний час, так і упродовж усіх років становлення є задоволення запиту суспільства та користувачів різних рівнів на отримання статистичної інформації, забезпечення її максимальної відкритості, публічності й доступності. І сьогодні, у нових воєнних реаліях, виробництво якісної, достовірної та об’єктивної статистичної інформації, яка є основою для прийняття обґрунтованих  управлінських рішень, розробки дієвої державної політики, стабілізації та розвитку нашого суспільства, набуває особливого значення.

З цією метою протягом року проводилась робота щодо діджиталізації та модернізації статистичної діяльності, удосконалення організації проведення державних статистичних спостережень, посилення взаємодії з респондентами, надання їм консультативної та методичної допомоги, вивчення та задоволення поточних та потенційних потреб користувачів статистичної інформації.

Забезпечено дієву інформаційну підтримку респондентів та користувачів статистичної інформації, у т.ч. на офіційному вебсайті Головного управління статистики,  на сторінці у мережі фейсбук, у вайбер-спільнотах «Франківськстатреспондентам» та «Франківськстаткористувачам», де широко висвітлено інформацію щодо змін у порядку подання звітності, термінах оприлюднення статистичної інформації у період дії воєнного стану тощо. З початку року зафіксовано 42 тис. відвідувань офіційного вебсайту Головного управління статистики, на сторінці у мережі фейсбук розміщено понад 250 дописів.

На засадах взаємної поваги та дієвої співпраці побудовано міцні партнерські відносини з респондентами, які в такий нелегкий для країни час продовжують подавати звітність до органів державної статистики. Близько 90% респондентів подали звітність в електронному вигляді.

Для задоволення потреб користувачів в статистичній інформації за результатами опрацювання поданих респондентами майже 156 тис. звітів працівниками Головного управління статистики підготовлено 492 статистичних продукти, надано 691 відповідь на запити користувачів, у засобах масової інформації та інших вебресурсах оприлюднено 2,4 тис. інформаційних матеріалів.

Налагоджено співпрацю з територіальними громадами області, зокрема щодо їх залучення до подання статистичної звітності, адміністративних даних в порядку міжвідомчої електронної взаємодії, а також забезпечення їх інформаційних потреб в статистичній інформації.

 

Стратегічні завдання, які постають сьогодні перед органами державної статистики, вимагають значних зусиль, високого професіоналізму, креативності. Колектив Головного управління статистики в Івано-Франківській області – це команда висококваліфікованих, відповідальних та компетентних фахівців, яскравих і самобутніх особистостей, що об’єднані спільними прагненнями, орієнтовані на досягнення спільних завдань та цілей. А безпосередня участь у волонтерській діяльності відображає активну громадянську позицію та дієвий патріотизм працівників Головного управління статистики, спрямовані на збереження єдності та неподільності нашої держави!

Вітаємо всіх працівників і ветеранів статистики з професійним святом! Бажаємо Вам мирного неба, міцного здоров’я та життєвої енергії, злагоди та нових професійних здобутків!

Разом до Перемоги!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь