Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Посадова інструкція начальника кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці

Дата: 27.05.2021 12:02
Кількість переглядів: 660

                                                        «ЗАТВЕРДЖЕНО»   
                                                                 Космацький сільський голова 
                                                             ____________________Д.В.Мохначук
                                                               від_31 березня___2021 р. № 75/02.3-10-к

         ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ
                      начальника кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці апарату Космацької сільської ради 

1.    Загальні положення
1.1. Начальник кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці виконавчого апарату Космацької сільської ради (далі - начальник) забезпечує виконання заходів в сільській раді  щодо реалізації державної політики з кадрових питань в сфері органів виконавчої влади.
1.2. Начальник кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці підпорядковується голові Космацької сільської ради.
1.3. Начальник кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці призначається на посаду та звільняється з посади головою сільської ради з дотриманням вимог трудового законодавства та законодавства про службу в органах місцевого самоврядвання.
1.4.В своїй роботі керується Конституцією України, законами України "Про державну службу", "Про місцеві державні адміністрації", Кодексом законів про працю України, іншими законами України, актами Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, актами законодавства та нормативними документами, що регламентують діяльність місцевих державних адміністрацій та регулюють питання державної служби, наказами та рекомендаціями Нацдержслужби України, органів виконавчої влади вищого рівня, розпорядженнями голови сільської ради,  інструкцією з діловодства, іншими нормативно-правовими актами, цією посадовою інструкцією.
1.5. Кваліфікаційні вимоги: повна вища освіта 
1.6.Повинен керуватися Конституцію України; закони України, нормативні документи, що стосуються державної служби та органу виконавчої влади; укази та розпорядження Президента України, постанови та розпорядження Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади, які прийняті у межах їх повноважень, що регулюють розвиток відповідних сфер; практику застосування чинного законодавства; порядок оформлення, прийняття, переведення та звільнення працівників; порядок ведення обліку та зберігання їх особових справ та трудових книжок, методи обліку руху кадрів; організацію роботи з підбору та розстановки керівних кадрів і фахівців; основи організації праці та управління; трудове законодавство; систему оцінки персоналу; правила ділового етикету; правила та норми охорони праці та протипожежного захисту; основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби, володіти державною мовою.
   

2. Завдання та обов’язки.
2.1. Начальник кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці відповідно до покладених на нього завдань:
- бере участь у розробці річних планів роботи з кадрами, визначає щорічну та перспективну (на 5 років) потребу в кадрах, формує замовлення на підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації працівників апарату сільської ради та керівників підпорядкованих сільській раді установ.
- бере участь у здійсненні організаційно-методичного забезпечення формування резерву кадрів для апарату сільської ради;
- готує матеріали про погодження та призначення на посади та звільнення з посад працівників сільської ради, управлінь, відділів та  інших структурних підрозділів сільської ради;
- планує з урахуванням індивідуальних здібностей, професійної підготовки та результативності роботи посадової особи місцевого самоврядування періодичне переміщення його по службі в сільській раді, а також переведення його до іншого державного органу.
- у межах своєї компетенції здійснює заходи для забезпечення трудової дисципліни, оформляє документи, пов'язані з проведенням службового розслідування та застосуванням заходів дисциплінарного впливу; 
- Контролює своєчасне складання графіка відпусток працівників відділу та його виконання.
-   Складає графік роботи працівників апарату та контролює його дотримання.
-     Готує розпорядження та накази сільського голови.
-     Скликає в установленому порядку наради з питань, що належать до компетенції відділу.
2.2. Начальник кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці зобов’язаний:
якісно та у встановлені терміни розробляти, готувати документи з питань, що знаходяться в компетенції працівника;
своєчасно та якісно збирати, обробляти, аналізувати, використовувати інформацію (узагальнення, звіти, правки, усну інформацію);
використовувати організаційні, методичні, інструкторські, контрольно-інспекційні та інші форми роботи;
дотримувати терміни виконання конкретних завдань;
не допускати розголошення у будь-який спосіб персональних даних, які йому було довірено або які стали відомі у зв’язку з виконанням посадових обов’язків;
дотримуватись правил внутрішнього трудового розпорядку;

бере участь у реалізації процесів МП-06-01 «Управління персоналом управлінь, відділів та інших структурних підрозділів», МП-06-02 «Перевірка професійних досягнень державних службовців» та МП-06-03 «Робота з кадрами та ведення кадрового діловодства».
Контролює посадові інструкції працівників апарату Космацької сільської ради, а також працівників установ та організацій напряму підпорядкованих Космацькій сільській раді.

3.Права
Начальник кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці  має  право:
3.1.Представляти сільську раду в інших органах управління при розгляді питань, що належать до його компетенції. 
3.2.Залучати у встановленому порядку за погодженням з їх керівниками окремих фахівців для розробки відповідних документів та виконання завдань, що стосуються державної служби та його компетенції. 
3.3.Запитувати, за згодою голови сільської ради, та отримувати від посадових осіб структурних підрозділів сільської ради, установ, організацій та підприємств інформацію, необхідну для виконання службових обов'язків. 
3.4.Вносити голові сільської ради пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу кадрової роботи з питань, що стосуються його діяльності. 
3.5.За згодою керівництва брати участь у проведенні перевірок щодо дотримання вимог законодавства та наданні консультативно-методичної допомоги з питань роботи з кадрами та профілактики проявів корупції. 
3.6.Брати участь у нарадах, зборах, засіданнях у керівництва сільської ради з питань, пов'язаних з функціональними завданнями та обов'язками. ¬

4.Відповідальність
Начальник кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці:
4.1.Несе відповідальність за неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань та обов’язків, бездіяльність або невикористання наданих йому прав, порушення норм етики поведінки державного службовця та обмежень, пов’язаних з прийняттям на державну службу та її проходженням, розголошення персональних даних, які йому було довірено або які стали відомі у зв’язку з виконанням посадових обов’язків, недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, інструкцій з охорони праці та протипожежної безпеки.

5.Взаємовідносини (зв’язки) за посадою
    5.1. Начальник кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці отримує доручення безпосередньо від голови сільської ради, або його заступників.
    5.2.Документи на опрацювання начальнику відділу передаються за резолюцією голови сільської ради, або його заступників.
    
    5.3. Начальник кадрового відділу військово-облікової роботи та охорони праці під час виконання своїх завдань та обов’язків взаємодіє з:
управліннями, відділами та іншими структурними підрозділами сільської ради;
підприємствами, установами, організаціями.


Космацький сільської голова:                                    Дмитро Мохначук

З посадовою інструкцією ознайомлена         
Начальник кадрового відділу 
військово-облікової роботи 
та охорони праці                                                 .
                                                                           _____________      ________________________
«___» ___________2021р.                                                            (підпис)                          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь