Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ситуаційні завдання для перевірки професійних компетентностей

Дата: 24.05.2021 13:30
Кількість переглядів: 1352

Додаток 4 
до наказу відділу освіти 
Космацької сільської ради 
від 19.05.2021 № 22

Ситуаційні завдання
для перевірки професійних компетентностей

Ситуаційне завдання 1
До директора гімназії звернулися батьки учениці 8 класу з тієї причини, що однокласник їхньої дочки виставив у соціальній мережі відео, на якому зафіксоване її побиття іншими учнями. Вони також стверджували, що цей однокласник неодноразово штовхав їх дочку, робив підніжки, поширював про неї образливі чутки, закликав інших учнів класу принижувати її, публікував на її сторінці у соціальній мережі непристойні вислови.
Якими мають бути дії директора гімназії у цьому випадку?

Ситуаційне завдання 2
До директора гімназії звертається батько учня 9 класу з вимогою бути присутнім під час проведення державної підсумкової атестації.
Якою має бути відповідь директора гімназії?

Ситуаційне завдання 3
На наступний навчальний рік у ліцеї прогнозується зменшення кількості початкових класів, бо замість двох четвертих класів набирається тільки один перший. Таким чином один учитель початкових класів стає зайвим. 
Якими мають бути у цій ситуації дії директора ліцею при розподілі попереднього тижневого навантаження на наступний навчальний рік?

Ситуаційне завдання 4
Один із працівників ліцею після закінчення щорічної основної відпустки не вийшов на роботу і не повідомив керівника про причину своєї відсутності. Через тиждень він прийшов на роботу, а свою відсутність пояснив тим, що відпочивав у одній із країн і через скасування авіарейсу не зміг вчасно повернутися додому. 
Якими мають бути у цій ситуації дії директора ліцею по відношенню до цього працівника?

Ситуаційне завдання 5
Один із технічних працівників ліцею був відсутній на роботі цілий день. Наступного дня він вийшов на роботу, але не надав жодних документів щодо причин відсутності. На вимогу директора надати письмове пояснення своєї відсутності на роботі, відповів відмовою. Директор зауважив, що за відсутність на роботі без поважних причин до нього може бути застосоване дисциплінарне стягнення. Проте працівник відповів, що не підпише жодного наказу, а без його підпису про ознайомлення наказ буде недійсним.
Якими мають бути у цій ситуації дії директора ліцею по відношенню до цього працівника?

Ситуаційне завдання 6
Батьки учня 10 класу підійшли до директора і почали вимагати негайно видати їм особову справу їхнього сина, бо на їхню думку педагоги ліцею не забезпечують якісний рівень освіти, на уроках у цьому класі постійний безлад, ніхто не вчиться і вони хочуть перевести його до якогось іншого закладу освіти.
Якими мають бути дії директора ліцею у цьому випадку?

Ситуаційне завдання 7
Батьки учениці 10 класу повідомили директора, що не згідні із річною оцінкою із зарубіжної літератури їхньої доньки і хочуть написати заяву про її коригування. Крім того вони висловили вимогу не включати до складу комісії по коригуванню річної оцінки вчительку зарубіжної літератури, яка, на їх думку, необ’єктивно оцінила рівень знань з предмета їхньої доньки.
Якими мають бути дії директора ліцею у цьому випадку?

Ситуаційне завдання 8
Учителька фізики попросила директора гімназії дати їй трудову книжку для того щоб керівник іншої гімназії, де вона працює сумісником, зробив у трудовій відповідний запис про роботу за сумісництвом. 
Як має поступити в цій ситуації директор?

Ситуаційне завдання 9
Батьки учнів 1 класу на зборах, за пропозицією класного керівника, вирішили щомісячно збирати по 300 грн. для покращення умов здобуття освіти їхніми дітьми. Вони підійшли до директора з проханням дозволити класному керівникові збирати ці кошти. Також вони висловили своє обурення тим, що батьки двох учнів відмовилися здавати гроші на потреби класу і запропонували директору відрахувати цих учнів із школи.
Як діяти в цій ситуації директору?

Ситуаційне завдання 10
Учитель-пенсіонер, який має атестуватися чергово, написав на ім’я директора закладу заяву, у якій повідомив керівника про відмову від атестації і від підвищення кваліфікації, мотивуючи це тим, що він не планує на наступний навчальний рік продовжувати працювати в школі.
Як має поступити в цій ситуації директор?

Ситуаційне завдання 11
До директора ліцею із заявою звернулася група батьків. У заяві вони висловили своє занепокоєння тим, що директор недостатньо уваги надає розвитку громадського самоврядування в закладі, не створив піклувальної ради, не допускає батьків до участі у роботі педагогічної ради, не вимагає від батьківських комітетів класів протоколів, не контролює виконання рішень батьківського комітету закладу всіма батьками, не організовує збір коштів на потреби закладу. 
Яку відповідь має надати директор?


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь