Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення 46-4/2021

Дата: 25.04.2021 16:30
Кількість переглядів: 498

КОСМАЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Косівського  району Івано-Франківської  області

виконавчий  комітет

 

 РІШЕННЯ

 

Від 20 квітня 2021р.                                                                                    с. Космач

№ 46-4/2021

 

Про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів у Космацькій територіальній громаді

 

 

 

З метою забезпечення здобуття загальної середньої освіти усіма дітьми шкільного віку, які проживають на території Космацької територіальної громади, відповідно до Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України   від 13.09.2017 року № 684 (зі змінами), відповідно до підпункту 4 пункту «б» статті 32, керуючись частиною 1 статті 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Космацької сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Визначити відділ  освіти, молоді та спорту Космацької сільської ради та службу у справах дітей Космацької сільської ради відповідальним за створення і постійне оновлення реєстру даних про дітей дошкільного, шкільного віку та учнів від 6 до 18 років, які проживають на території Космацької територіальної громади.

 

2. Закріпити територію обслуговування за закладами загальної середньої освіти, що належать до комунальної форми власності  згідно з додатком.

 

3. Відділу освіти, молоді та спорту Космацької сільської ради та службі у справах дітей Космацької сільської ради  (Палійчуку М.П., Тисячній Г.В.):

 

3.1. Вносити до реєстру персональні дані дитини шкільного віку: прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), дата народження, місце проживання чи перебування, місце навчання (заклад освіти), форма навчання та належність до категорії осіб з особливими освітніми потребами (надалі - дані).

 

3.2. Видаляти з реєстру дані дитини шкільного віку у разі: досягнення нею повноліття; здобуття нею повної загальної середньої освіти; наявності письмово підтвердженої інформації про взяття її на облік (включення до реєстру) на території іншої адміністративно-територіальної одиниці; її вибуття на постійне місце проживання за межі України (з припиненням здобуття загальної середньої освіти в Україні).

 

3.3. Використовувати для створення та оновлення реєстру отримані дані про дітей дошкільного та шкільного віку, у тому числі з інших реєстрів або баз даних.

 

3.4. Здійснювати протягом 10 робочих днів з дня отримання даних їх обробку з дотриманням вимог Законів України «Про інформацію», «Про захист персональних даних», у тому числі звіряти їх з даними реєстру та у разі потреби вносити до нього відповідні зміни і доповнення.

 

3.5. Вносити або змінювати дані про дитину в реєстрі відповідно до письмової заяви батьків (одного з батьків) дитини чи інших законних представників згідно п. 8 Постанови Кабінету Міністрів України                           від 13 вересня 2017 року №684 (зі змінами).

 

3.6. Надавати протягом п’яти робочих днів з дня встановлення факту відсутності інформації про місце навчання (заклад освіти) дитини шкільного віку, дані якої наявні в реєстрі, сектору ювенальної превенції Косівського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській  області (Радиш С.В.) для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом права дитини на здобуття загальної середньої освіти.

 

3.7. Складати та подавати на підставі даних реєстру статистичний звіт про кількість дітей дошкільного та шкільного віку за формою та у порядку, затвердженому Міністерством освіти і науки.

 

4. Керівникам закладів освіти всіх типів та форм власності, які розташовані на території Космацької територіальної громади:

 

4.1. Вести облік вихованців, учнів та надавати щороку не пізніше                     15 вересня відділу освіти, молоді та спорту Космацької сільської ради дані про всіх учнів, які зараховані, та дані про кількість вихованців, які відвідують такий заклад або перебувають під його соціально-педагогічним патронатом.

 

4.2. Здійснювати облік учнів щодо зарахування, переведення, відрахування із  закладу освіти.

4.2.1. Подавати не пізніше 15 числа наступного місяця  відділу освіти, молоді та спорту Космацької сільської ради дані про учнів, які переведенні до іншого закладу освіти або відраховані з нього, зазначаючи місце продовження здобуття  ним загальної середньої освіти  (заклад освіти).

4.2.2. Забезпечити інформування не пізніше 15 числа наступного місяця з дня зарахування учня, який здобував загальну середню освіту в закладах освіти інших адміністративно-територіальних одиниць, уповноваженого органу адміністративно-територіальної одиниці, на території якої розташовано заклад  освіти, у якому учень здобував загальну середню освіту.

 

4.3. Невідкладно повідомляти сектор ювенальної Косівського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській області у разі відсутності учня, який не досягнув повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин.

 

5. Сектору ювенальної превенції Косівського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській  області (Радиш С.В.) у випадку отримання повідомлень щодо порушень прав дитини на здобуття загальної середньої освіти проваджувати діяльність відповідно до чинного законодавства України.

 

6. Структурним підрозділам Космацької сільської ради, спеціальним установам та закладам, які здійснюють соціальний захист і профілактику правопорушень, закладам освіти усіх типів та форм власності надавати інформацію про дітей дошкільного і шкільного віку на вимогу відділу освіти, молоді та спорту Космацької сільської ради.

 

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Варцабюк Г.С.

 

 

 

 

Сілький голова                                                                     Дмитро МОХНАЧУК

 

 

 

 

                                                                           Додаток 

                                                                           до рішення виконавчого комітету

                                                                           Космацької сільської ради 

                                                                           від 20 квітня 2021 року №46-4/2021

 

 

 

              РОЗПОДІЛ

територій обслуговування за закладами загальної середньої освіти  Космацької територіальної громади

 

з/п

Назва ЗЗСО

 

Територія обслуговування

  1

Брустурівський ліцей

с. Брустури

2

Прокуравська гімназія

с. Прокурава

3

Космацький ліцей імені Омеляна Ковча (опорний заклад)

с. Космач (кутки: Центр, Горішнє, Царина, Облаз Нижній, Грунь Нижній, Клифа Нижня, Діл, Плаюци)

 

 

 

 

 Дощаний, Мел) Погір, Плаюци)

4

Космач-Ставницька гімназія

с.Космач (кутки: Ставник, Віпчинка, Запогарище, Буковець Нижній, Клифа Верхня, Облаз Верхній) Грунь (верхній)

5

Космач-Завоєлівська гімназія

с .Космач (кутки: Буковець Верхній, Завоєли, Прокіраци, Лішів Верхній)

6

Космач-Банівська гімназія

с. Космач (кутки: Бані, Багна, Андрійцево, Ведмежа)

7

Космач-Рушірська гімназія (філія опорного закладу)

с. Космач (Рушір)

         

 

 

 

 

 

 

Начальник відділу освіти,

молоді та спорту                                                                 Микола ПАЛІЙЧУК

 

 

Начальник служби у

справах дітей                                                                      Ганна ТИСЯЧНА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь