Космацька громада
Івано-Франківська область, Косівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення 43-4/2021

Дата: 25.04.2021 16:27
Кількість переглядів: 351

УКРАЇНА

КОСМАЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Косівського району Івано-Франківської області

виконавчий комітет

РІШЕННЯ

від 20 квітня 2021 року                                                                                                с. Космач

№43-4/2021
 

Про затвердження висновку

про доцільність позбавлення

батьківських прав

 

          

          Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяву та представлені документи, керуючись статтями 11,12,15 Закону України « Про охорону дитинства», статтями 19,164,180 Сімейного кодексу України та Законом України « Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав Поляка Михайла Михайловича, 12.11991 року народження, по відношенню до сина Поляка Володимира Михайловича 28.01.2015 року народження ( висновок додається);
  2. Доручити начальнику служби у справах дітей Космацької сільської ради Ганні Тисячній виступити представником органу опіки та піклування у засіданні суду по даній справі;
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника Космацького сільського голови Варцаб’юк Ганну Семенівну.

 

 

 

 

 

 

 

Космацький сільський голова                                                                 Д.В. Мохначук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  Висновок

                                 про  доцільність позбавлення батьківських прав

 

     Службою у справах дітей Космацької сільської ради розглянуто та вивчено документи, представлені громадянкою Старіковою Аліною Володимирівною 06.09.1996 року народження, жителькою с. Брустурів, яка виховує малолітню дитину Поляка Володимира Михайловича 28.01.2015 року народження, щодо позбавлення батьківських прав батька Поляка Михайла Михайловича 12.11.1991 року народження.

     Встановлено, що громадяни Поляк М.М. та Старікова А.В. перебували у церковному щлюбі. Від спільного подружнього життя в батьків народився син Володимир 28.01.2015 року народження. Однак, сімейне життя у громадян не склалося.

     З березня 2016 року подружжя проживає окремо, дитина залишилась проживати разом з мамою.

     Мама дитини повідомила, що з 2016 року, через рік і два місяці після народження сина, дитина отримала відхилення у руховій сфері. Син Володимир є інвалідом дитинства, підтверженням є посвідчення дитини-інваліда серії ААГ № 108394 від 09.08.2017 року та медичний висновок № 70/18 від 10.07.2018 року із КНП « Косівська ЦРЛ», копії яких додано.

      Поляк М.М. зі слів жінки, без підстав висловлював сумніви щодо батьківства відносно дитини.Також з матір’ю проживає ще один син Старіков Артем Михайлович, 17.10.2016 року народження, який не рахується сином Поляка Михайла Михайловича.

      Поляк М.М жодним чином не цікавиться і не цікавився життям та вихованням дитини і не брав участі у його належному утриманні, враховуючи особливі потреби дитини в зв’язку з інвалідністю. Це змусило жінку звернутися із позовом до суду про стягнення аліментів на утримання дитини.

       На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 06.04.2021 року розглядалось дане питання, запрошувались батьки дитини, однак Поляк М.М. не з’явився.

        Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України « Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

        Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківьких прав по відношенню до своїх  дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянка має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, так як є мамою з якою проживає дитина.

        Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянина Поляка Михайла Михайловича 12.11.1991 року народження батьківських прав по відношенню до сина Поляка Володимира Михайловича 28.01.2015 року народження.

 

 

 

Сільський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                               Дмитро Мохначук   

 

 

 

 

Начальник служби у справах дітей                                                         Ганна Тисячна                 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь